Kuidas saame ennast igapäevaselt ise aidata, et tunda ennast paremini?

Olla tänulikud iga päev?
Kindlasti soovitame keskenduda rohkem positiivsele kui negatiivsele.

Käia massaažis?
Kuulata oma keha. Kasutada meditatsiooni ning eeterlike õlisid enda toetamiseks.

Need on väga head küsimused!?

Me kõik teame, et peaksime aktiivselt liigutama iga päev. See tähendab siis vähemalt kasvõi värkes õhus liikumist ja veidi venitusharjutusi. Tark teab, et tuleb treenida alati võimete piires. Kahjuks näen tihti, et inimesed ei kuula oma keha ega arvesta sellega, et peale mitte midagi tegemist, ei saa kohe tipptasemel treenima hakata. Ikka tasa ja targu. Tihti aga tehakse endale treenimisega liiga kuna lihased ei ole saanud vahepeal tähelepanu ning tööd. Tuleks võtta rahulikult, ning kuulata oma keha. Keha mitte kunagi ei valeta vaid annab meile ausaid sõnumeid.

Kas massaaz on ainult füüsiline heaolu või aitab see meie elukvaliteeti tõsta pikemaajaliselt?

Peamine eesmärk on saavutada harmoonilisem ja reipam enesetunne ning taastunud heaolu nii füüsiliselt kui ka vaimselt. Näiteks kui me põlve ära lööme, siis hakkame automaatselt ise valusat kohta hõõruma. See aga leevendab valuaistingut ja viib vigastatud kudedesse värsket verd, et paranemisprotsessid saaksid kiiremini tööle hakata. Minu töö on sisuliselt samasuguste efektide esile kutsumine läbi erinevate massaaži tehnikate ja eeterlike õlide. Lisaks mehaanilisele toimele, mille läbi paraneb kudede verevarustus ja lihaskiudude omavaheline liikuvus, on massaažil veel toimeid. Puudutusel on tugev mõju ka meie kesknärvisüsteemile. Olenevalt puudutuse iseloomust mõjub massaaž rahustavalt ja lõõgastavalt või vastupidi virgutavalt ning lihaseid toniseerivalt. Kuna me peame enda kehaga pidevalt tööd tegema ja ennast hoidma, siis massaažis peaks käima endale sobiva intervalliga, kas kuuride kaupa või iga kuu üks kord vms. Seda selleks, et hoida keha ja vaim pidevas toonuses.

Meie tiimiga liitus massöör ja terapeut Sander. Meil on heameel, sest tema soovitused aitavad meid kõiki oma elukvaliteeti parandada. Keha on tervik ja nagu Sander ütleb:
“Kuulakem oma keha!  Keha mitte kunagi ei valeta vaid annab meile ausaid sõnumeid!”

Massaazil on head omadused: Paneb vedelikud ja vere liikuma kehas, venitab juba lühenevaid lihaseid pikemaks, keha annab meile sõnumeid läbi valu. Lihtsate tegevustega saame enda elukvaliteeti parandada.

Lisa kommentaar